Ajmo Milivojeeee, GOOOL! Partizanovo veče za istoriju! (video)

Izvor: Sportske.net, 27.Avg.2016, 18:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

''Ajmo Milivojeeee, GOOOL''! Partizanovo veče za istoriju! (video)

Godine prolaze, već 13 od tada, a ni Partizan, niti neki drugi naš klub još uvek nije nadmašio evropski uspeh ekipe koju je tada predvodio legendarni Nemac Lotar Mateus.

Strajnićevo ''Ajmo Milivoje!'' i dalje odzvanja u ušima navijača Partizana kad god se pomene učešće kluba iz Humske u evropskoj eliti.

Istorijsku utakmicu protiv Njukasla na ''Sent Džejms Parku'' danas pristalice Partizana >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << prepričavaju sa posebnom setom, jer su pre tačno 13 godina fudbaleri kluba iz Humske mogli da se ravnopravno suprotstave i najvećim imenima svetskog fudbala i izbore plasman u Ligu šampiona.

Od tada do danas, to je crno-belima uspelo još samo jednom, 2010. godine, kada su takođe posle dramatične penal serije preko Anderlehta izborili plasman u među u elitno društvo.

Da se podsetimo te prelepe večeri u Njukaslu. Dvomeč sa engleskim premijerligašem, predvođenim iskusnim Alanom Širerom, bio je odlučujući za plasman u Ligu šampiona.

Ekipa Partizana, koju je te sezone sa klupe predvodio Lotar Mateus, poražena je u prvom meču u Beogradu sa 1-0, ali je to nije obeshrabrilo da se u revanšu, na ''Sent Džejms Parku'' predstavi u najsjajnijem izdanju.

Regularnih 90 minuta revanša okončano je rezultatom 1-0 za Partizan, a gol nade postigao je sadašnji direktor kluba Ivica Iliev, posle odlične kontre i briljantne saradnje Nađa, Saše ilića i strelca jedinog gola.

Usledili su produžeci, pritisak ''Svraka'' postajao je sve žešći, ali je na golu čuda činio Ivica Kralj, pa se ušlo u penal - seriju.

Ona je tek donela pravu dramu! Domaći su loše počeli, Kralj nastavio sa bravurama, a Iliev je imao priliku da se još jednom proslavi i postigne odlučujući gol za plasman u LŠ.

Ali, šutirao je preko gola, pa je serija nastavljena. Njukasl zatim prvi put prelazi u vođstvo, zbog čega je ogroman pritisak pao na pleća kapitena Ilića, koji je jednostavno morao da pogodi.

Učinio je to, mirno i ''elegantno'', poslavši loptu pod prečku. Zatim sledi novi promašaj domaćih, tačnije Hjuza, da bi onda loptu uzeo Milivoje Ćirković, poslao je u mrežu Šaja Givena, a Partizanu overio vizu za evropsku elitu, gde su crno-bele zatim čekali Porto, Real i Marsej...

Kao što znate, 13 godina kasnije, Partizan nije uspeo da preskoči ni prvu prepreku u kvalifikacijama za Ligu Evrope...

Tim Partizana koji je nastupio u Njukaslu: Kralj, Ćirković, Đorđević, Vest, Malbaša, Duljaj, Nađ, Ilić, Stojanoski, Delibašić, Iliev.

Klupa: Radaković, Savić, Bajić, Žonsa, B. Brnović, Drulović, Čakar.





Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.