ABA liga: Gostovanje Partizan ekipi Tajfuna

Izvor: TV Arena Sport, 12.Feb.2016, 17:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ABA liga: Gostovanje Partizan ekipi Tajfuna

Prošlogodišnji prvak Slovenije, Tajfun iz Šentjura, sa skorom 7-16 nalazi se na zadnjem mestu i pred ispadanjem je iz ABA lige, a eventualni trijumf protiv Partizana samo bi im produžio nadu da se mogu spasiti.

Partizan je tu brigu, praktično, prebrinuo prošlosedmičnim trijumfom protiv Zadra.

Ekipa Tajfuna je prošle godine regularni deo slovenačke lige okončala na petoj poziciji i plasirali se u >> Pročitaj celu vest na sajtu TV Arena Sport << ABA ligu. Na tom su putu, još u polufinalu, s 2-0 u seriji, eliminisali peterostrukog uzatopnog prvaka- Krku, a na čijoj je klupi tada bio aktuelni trener Partizana, Džikić. Međutim, neznatno promenjeni šampionski igrački kadar nije se pokazao kvalitetom u debitanskom nastupu u nikada izjednačenijoj ABA ligi, pa je Tajfun najbliži ispadanju.

Zanimljivo je kako imaju dve gostujuće pobede, kod Igokee i Sutjeske, a što je i više gostujućih pobeda od Partizana, koji je pobedio samo u gostima Krku.

Beograđani su, nakon promene trenera u zadnjih pet mečeva dobili četiri, a između ostalog upisali su i taj prvi i jedini gostujući trijumf protiv Krke. Partizan je sa skorom 10-13 stigao i nadomak svog cilja- opstanka u ligi, a sada imaju realne izglede da budu čak i peti i izbore plasman u Eurokup. Zbog toga je uprava kluba treneru Džikiću, koji je imao ugovor do kraja ove sezone, s mogućnošću produžetka i za narednu, već sada ponudila novi, ali dvogodišnji ugovor. Već su procurila i imena mogućih igračkih pojačanja za narednu sezonu (Armsted, Birčević, Majstorović, Radičević), a Džikić, po tim pričama, planira da zadrži i američko krilnog centra Jonesa, koji je najbolji igrač tima sa 15, 3 poena i 8,1 skokova po meču.

Utakmica se igra u subotu od 17 časova uz direktan prenos na Areni Sport 1.

Odaberite svog operatera i prijavite se na linku Arena Sport paket
U roku od tri radna dana (nakon prijave), kontaktiraće vas operater radi sklapanja ugovora, aktivacije paketa i instalacije opreme.

Nastavak na TV Arena Sport...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TV Arena Sport. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TV Arena Sport. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.