ABA: Budućnost prati Zvezdu, Partizan gubi korak u borbi za plej-of (FOTO)

Izvor: Sportal.rs, 21.Dec.2014, 21:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ABA: Budućnost prati Zvezdu, Partizan gubi korak u borbi za plej-of (FOTO)

Derbi 13. kola ABA lige pripao je košarkašima Budućnost VOLI koja je pred oko 6.500 navijača u beogradskoj dvorani "Pionir" pobedila Partizan NIS. Ekipa Igora Jovovića je tokom celog meča bila u prednosti, i na kraju slavila sa 72:61 (19:16, 20:10, 8:14, 25:21). Podgoričani su zabeležili 11. pobedu u sezoni, dok Beograđani sada imaju učinak 6/7. Tako je Budućnost zadržala priključak u odnosu na Crvenu zvezdu Telekom, dok je Partizan napravio korak unazad u borbi >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << za plej-of.

Najefikasniji u timu Partizana bio je kapiten Dragan Milosavljević sa 14 poena, dok je Suad Šehović za ekipu Budućnosti ubacio 18 poena. Po 14 poena su dali Darko Planinić i Džejms Rejnolds.

U prvom poluvremenu, ekipa iz Podgorice održavala je prednost, koja je u pojedinim trenucima bila veća i od deset poena. Tako je na polovini uvodne četvrtine bilo 7:2 za goste, ali se domaćin u nastavku duela koliko-toliko približio. Kapiten crno-belih Dragan Milosavljević je pogodio za tri poena i smanjio na 15:11, da bi Milan Mačvan dodatno smanjio minus na 15:13. Na kraju četvrtine ipak je bilo 19:16 za Budućnost.

Podgoričani su u drugoj četvrtini napravili seriju zbog koje je pomoćnik prvog trenera Duška Vujoševića, Velimir Gašić tražio tajm-aut. Podsetimo, crno-beli su u meč u "Pioniru" ušli bez Đorđa Gagića, Eda Murića i suspendovanog Vujoševića. Bez obzira na savete sa klupe Partizana, serija Podgoričana je nastavljena, a Suad Šehović je pogodio za tri poena (30:19). Na samom kraju deonice, bilo je 39:26 za Budućnost. U poslednjim sekundama, Pavlović je šutirao sa poludistance, ali je lopta izašla iz koša.

U nastavku meča, Milosavljević je dao prve poene za svoj tim u trećoj deonici (41:28), da bi Čedomir Vitkovac pogodio za tada najveću prednost Budućnosti (45:28). Na kraju deonice, Partizan se vratio, poenima Pavlovića i Tepića, a u poslednji minut se ušlo sa rezultatom 47:40 za Budućnost. To je ujedno bio i rezultat na kraju pretposlednje deonice.

Nova trojka Milosavljevića je smanjila prednost Budućnosti na 49:43, a u dva naredna napada crno-beli su propustili priliku da se još više približe gostima. To je kaznio Džejms Rejnolds, trojkom, za 52:43. U četvrtom minutu poslednje četvrtine, Nikola Milutinov je napravio petu ličnu grešku i morao da izađe. Samim tim crno-beli su ostali bez klasičnog centra. U tim trenucima, Rejnolds je povećao na 54:46, ali je Andrić trojkom smanjio na 54:49. Onda je uzvratio Šehović, za 57:49.

Na polovini deonice Pavlović je nad Rejnoldsom napravio nesportsku ličnu grešku, što su gosti kaznili. Prednost je iznosila 59:49, a Budućnost je imala i novi napad. U narednom napadu Pavlović je u prodoru smanjio na 61:51, ali ubrzo napravio i četvrtu ličnu grešku. Čedomir Vitkovac je bio precizan sa linije slobodnih bacanja, a Andrić je trojkom smanjio na 63:54.

Na tri minuta do kraja, Milosavljević je dobio petu ličnu, a Gašić tehničku. Tada su navijači Partizana počeli da na teren ubacuju razne predmete. Sa linije slobodnih bacanja, došla je Budućnost i do 65:54 i novog napada. Planinić je zatim dobio duel sa Vanjom Marinković (67:54), da bi u kontri uzvratio Andrić (67:56).

Novim poenima Šehović je samo potvrdio odličnu partiju u Beogradu, za 72:59. Konačan rezultat je bio 72:61 za Podgoričane, koji su u tunel "ispraćeni" brojnim predmetim sa tribina.

U narednom kolu, Partizan će u utorak ugostiti Solnok, a Budućnost će u sredu igrati sa Metalcem Farmakom u Valjevu.

ABA liga, 13. kolo:

Nedelja:

Cedevita - Solnok 74:73

Partizan NIS - Budućnost VOLI 61:72

Ponedeljak:

MZT - Crvena zvezda Telekom 20:30

Subota:

Igokea - Mega Leks 70:63

Levski - Cibona 64:74

Krka - Olimpija 71:54

Metalac Farmakom - Zadar 87:93

(Foto: MN Press)

Nastavak na Sportal.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.