300 minuta bez gola: Partizan očajno počeo i Superligu!

Izvor: Telegraf.rs, 24.Jul.2016, 18:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

300 minuta bez gola: Partizan očajno počeo i Superligu!

Ni nakon tri utakmice u novoj sezoni, fudbaleri Partizana ne znaju za pobedu, i ne samo to - ne znaju ni da postignu gol!

Posle eliminacije od Zaglembja, igrači Ivana Tomića još jednom su razočarali svoje navijače - loše su počeli i takmičenje u domaćem prvenstvu u okviru kojeg su odigrali "mršavih" 0:0 protiv novajlije u ligi Bačke, nakon 96. minuta.

Loša, baš loša igra fudbalera Partizana koji se, očigledno, još uvek nisu oporavili od šokantne eliminacije >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << iz Evrope.

- Pi....., pi.....  i Tomiću odlazi - ispratili su igrače i trenera u svlačionicu povici nezadovoljnih Grobara.

Za Partizan je debitovao najveće pojačanje Brazilac Leonardo, ali ni njegovi trenuci kreacije nisu pomogli crno-belima da ostvare više od boda protiv odličnog tima Bačke.

Dakle, zaključno sa mečevima sa Poljacima (ukupno 210 minuta), Partizan za 300 minuta u nove sezone nije postigao gol što je krajnje alarmananta situacija.

Za to će neko morati da odgovara, a zna se ko je prvi na udaru kada nema rezultata.

Kad smo već kod Tomića, trener crno-belih nije uspeo u osnovnoj nameri: da psihički podigne ekipu posle šokantne eliminacije u Lubinu. Tako je, recimo, jedan od tragičara iz Poljske Nemanja Mihajlović bio potpuno "odsutan" sa meča protiv Bačke, pa je zamenjen na poluvremenu Gogua je, po običaju, na trenutke bio upadljivo nesiguran, a ni ostali nisu bili ništa bolji.

Foto: Marko Todorović

Tako demoralisan Partizan naišao je na vrlo motivisane igrače Bačke, željne dokazivanja u elitnom društvu, a domaćin je u odmeravanju snaga sa renomiranim rivalom definitivno pokazao da nije slučajno član Superlige. Štaviše, igrači Bačke bili su najbliži golu na utakmici, u 10. minutu, kada je Bjeloš ispratio centaršut sa desne strane i pogodio prečku udarcem iz voleja.

O igri Partizana u prvih 45 minuta najbolje govori podatak da nisu uputili NIJEDAN udarac ka golu!

Videvši da u kreaciji nema znalce, Tomić je na poluvremenu posegao za dvostrukom izmenom: uveo je Ilića i debitanta Leonarda, koji je već u prvim kontaktima sa loptom pokazao da mnogo zna fudbala, ali isto tako je bilo očigledno da je dugo bio van takmičarskog ciklusa utakmica. Podsetimo, ovo je Brazlcu bio prvi meč posle devet meseci pauze.

Upravo je Leonardo bio najzaslužniji za najveću priliku Partizana na utakmici, kada je kao rukom poslao pas ka Brašancu, a ovaj nije bio dovoljno priseban da savlada golmana Bačke koji je sjajno reagovao i otklonio opasnost.

Uzalud su crno-beli navaljivali ka golu Bačke do kraja meča. Uzalud je bio i ulazak Božinova, uzalud i crveni karton za Bjelaša i igrač više u poslednjih desetak minuta u korist Beograđana! Jednostavno, ovaj i ovakav Partizan možda ima kvalitet, ali u ovom trenutku je neophodan neko ko će igračima vratiti vetu u i samopouzdanje. Trgnuti ih iz letargije.

Tomić to, očito, nije u stanju da uradi. 

BAČKA - PARTIZAN 0:0

 BAČKA: Manojlović, Smiljanić, Josimov, Ilić, Klisura, Rogač, Bajić (od 71. Švonja), Bjeloš, Galić, Trivunović (od 83. Trajković), Mojsilović (od 57. Zečević). Trener: Spasoje Jelačić.

PARTIZAN: Šaranov, Vulićević, Gogua, Milenković, Bogosavac, Everton, Brašanac, Đuričković (od 74. Božinov), Radović (od 46. Leonardo), Mihajlović (od 46. Ilić), Đurđić.

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.