OVO SVAKA ŽENA MORA DA ZNA: Kako da naterate svog muškarca da vam pomogne u kući pre nego što poludite

Izvor: Telegraf.rs, 30.Mar.2017, 16:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OVO SVAKA ŽENA MORA DA ZNA: Kako da naterate svog muškarca da vam pomogne u kući pre nego što poludite

Ko bi poverovao da se parovi i dalje u 21. veku raspravljaju oko kućnih poslova? Možda u prošlosti, kada su tradicionalne uloge bile zacementirane.

Kada bi muškarci brinuli o dvorištu i garaži, žene bi uspele da urade sve ostale "kućne poslove", da brinu o deci, pripreme sve obroke, operu veš, očiste prašinu, usisaju, oribaju kupatilo, pokupe i smeste svačije stvari itd.

Međutim, danas većina ljudi veruje da odgovornosti u domaćinstva pripadaju i muškarcu i ženi >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << - i oni moraju da ih podele. Zapravo, da bi to trebalo da se dogodi, veruje više žena nego muškaraca. Takođe, muškarci su veoma često uibeđeni da učestvuju u kućnim poslovima, ali njihove partnerke se ne bi baš sa tim složile.

Zašto su poslovi tako veliki problem za parove danas? Zašto je sukob oko nadležnosti u domaćinstvu postao jedan od tri najveća razloga zbog kojih parovi traže pomoć?

Kako uspešni parovi uče da prevaziđu ovaj veliki sukob?

Razlika između srećnog braka i jadnog braka često je povezana sa kućnim poslovima.

Parovi bez dobrog sistema oko podele kućnih poslova vrlo brzo postaju ogorčeni.

Evo nekoliko osnovnih ideja koje će parovima pomoći da rade zajedno, a onda će imati manje argumenata za svađu i biće manje ogorčeni. Što znači da će imati srećniji brak!

Foto-ilustracija: Profimedia

Razgovarajte o svojim očekivanjima

Razgovarajte o tome kako je bilo u kući u kojoj ste odrasli - šta je vaš otac radio da pomogne vašoj majci. Razgovarajte o tome šta je realno ili/i nerealno u vezi s očekivanjima koja imate, o tome šta bi mogao biti vaš plan i kako da podelite odgovornost.

Komunicirajte jedno s drugim

Žene često prave veliku grešku kada pitaju svoje partnere da im pomognu. Pretpostavka je da znate šta druga osoba misli o tome na koji način će posao biti urađen i ostavlja vas da verujete da nije čula vaš zahtev za pomoć.

Ako na listi postoji neki posao koji želite da uradite na određeni način, onda bi trebalo da ga vi uradite. Ali ako možete da zanemarite svoj perfekcionizam, onda ćete biti i u mogućnosti da neko drugi radi bilo koji drugi posao sa spiska, a da vi ne vređate rezultat, već da budete zahvalni na pomoći.

Printskrin: YouTube/MADE IN CCCP

Postavite neke rokove za završetak određenih zadataka

Postavljanje roka u kom zadatak treba da se obavi dozvoljava i strukturu i fleksibilnost. Budite sigurni da ste odredili razuman vremenski okvir i budite fleksibilni. Ako rok treba da se prilagodi, radite zajedno na tome.

Foto-ilustracija: Profimedia

Nađite vremena za ocenu kako napredujete

Niko ne može da čita tuđe misli. Odvojte malo vremena da komunicirate o tome kako se stvari odvijaju, kako se osećate i kako stvari mogu da se poboljšaju tako da postoji obostran osećaj da se i vi i on brinete o kući i da delite odgovornost. Ukoliko nešto treba da poboljšate, promenite plan - u tome je ključ.

Foto-ilustracija: Profimedia

Vi ste tim - budite tim, igrajte za tim

Parovi - bilo da su u vezi ili u braku - imaju dobar i uspešan odnos ako rade kao tim i zajedno idu ka istim ciljevima. Budite tim.

Foto: Profimedia

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.