Naučnici imaju odgovor: Evo zašto se neki parovi više seksaju

Izvor: Vesti-online.com, 26.Jun.2016, 02:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naučnici imaju odgovor: Evo zašto se neki parovi više seksaju

Svaka je veza drugačija i jedinstvena, no retko ko se može suzdržati od uspoređivanja s drugima. Parovi najčešće to rade kad je seksualni život u pitanju iako stručnjaci i psiholozi uporno ponavljaju da to nema nikakvog smisla.

Novo istraživanje objavljeno u časopisu "Journal of Research in Personality" sproveli su naučnici univerziteta na Floridi koji su pratili 278 heteroseksualna oženjena para ne bi li otkrili razloge zašto jedni parovi imaju živ, a drugi slab >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << seksualni život, kao i to koliko su zadovoljni.

Parove su ispitivali testovima osobnosti, a osim toga morali su voditi dnevnik o učestalosti seksualnih odnosa i opšteg zadovoljstva, piše Marie Claire.

Studija je otkrila da novopečeni parovi vode ljubav tri do četiri puta u toku dve nedelje i da su glavni pokretači intimnosti muškarci.

Takođe su otkrili da učestalost seksa zavisi od otvorenosti žene za nova iskustva i simpatičnosti, prema psiho testu.

- Mogu reći da većina istraživanja pokazuje da se parovi, od kojih je većina zadovoljna i srećna, seksaju u proseku tri do četiri puta nedeljno. Nismo sigurni kakva je tačno situacija s parovima koji su dugo u braku - rekla je psihološkinja Andrea L. Meltzer za NY Mag.

Što se tiče zadovoljstva, istraživanje je pokazalo da važnu ulogu igraju psihološke osobine partnera, pa je kod muškaraca nivo zadovoljstva uveliko povezan sa nivoom neurotičnosti. Što je muškarac neurotičniji, to će biti manje zadovoljan, dok je kod žena situacija potpuno drugačija.

Premda očito puno zavisi od karaktera, kad je seks u pitanju, treba podsetiti da je seksualni užitak individualan i da jedino vi znate koliko ste zadovoljni ili niste.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.