Detalj koji otkriva da li će vaša veza potrajati

Izvor: Lepota i zdravlje, 30.Avg.2014, 20:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Detalj koji otkriva da li će vaša veza potrajati

Najnovije istraživanje pokazuje da parovi koji pažljivo i zajednički donose odluke duže ostaju u braku, a njihove veze su kvalitetnije.

Želite da znate hoće li vaša veza potrajati? Razmislite kakvi ste u donošenju odluka. Ako svaku odluku – od najmanje do najveće – donosite zajedničkim razgovorom i dogovorom, možete biti sigurni da vaša veza ima potencijal za duge staze.

“Donošenje odluka je važna stvar jer se zapravo događa svakodnevno. Parovi koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << to čine zajedno imaju veće šanse za uspešnu i kvalitetnu vezu. Oni koji to ne čine i žive zapravo po inerciji teško da će dugoročno uspeti”, ističe Galena K. Rouds, stručnjakinja sa Univerziteta Denver koja se bavi proučavanjem ljubavnih veza.

Na prvi pogled ovo otkriće možda deluje vrlo očigledno, ali istraživači tvrde da mnogi parovi ne donose zajedničke odluke i ne razgovaraju o njima, nego puštaju da ih “voda nosi”. Posebno je važno da parovi pre zajedničkog života sednu i razgovaraju, i postignu dogovor u vezi sa načinom zajedničkog života, ali to čine zaista retki.

Istraživanje je započeto 2007, a završeno je prošle godine. U njemu je učestvovalo 1.294 ispitanika, a naučnicima su davali uvid u svoje privatne živote, posebno u onaj deo koji se odnosi na donošenje odluka. Prikupljeni su brojni podaci, a najznačajniji su oni koji ukazuju na to da je zajedničko donošenje odluka zaista važna stvar za dobro funkcionisanje u paru.

Izvor: Tportal.hr

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.