Završena istraga, Arafat nije otrovan

Izvor: Radio 021, 02.Sep.2015, 20:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završena istraga, Arafat nije otrovan

Francusko tužilaštvo zaključilo je istragu smrti palestinskog lidera Jasera Arafata bez podizanja optužnice, saopštilo je Tužilaštvo u Nanteru kod Pariza.

Na kraju istrage nije dokazano da je Arafat ubijen trovanjem polonijumom 210, prenela je agencija AFP, podsećajući da je Arafat preminuo u 75. godini u novembru 2004. godine u vojnoj bolnici "Persi" u blizini Pariza, gde je primljen zbog bolova u stomaku.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << />
Njegova udovica Suha tvrdila je da je Arafat otrovan, najverovatnije visoko radioaktivnim polonijumom, ali su istražitelji zaključili da nema dokaza da je bilo ko bio umešan u pokušaj da mu se oduzme život.

Centar u Lozani u Švajcarskoj ispitao je svojevremeno biološke uzorke iz Arafatovih stvari koje su predate posle smrti njegovoj udovici, a u njima je navodno pronađen "abnormalan nivo polonijuma", ali su francuski tužitelji ocenili da su ti uzorci "ekološke prirode" i da to ne znači da je otrovan.

Advokati Arafatove udovice optužili su francuske istražitelje da su prerano prekinuli istragu i zatražili dodatnu ekspertizu.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.