Zaključena istraga: Arafat nije otrovan!

Izvor: Večernje novosti, 02.Sep.2015, 20:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaključena istraga: Arafat nije otrovan!

Francusko tužilaštvo zaključilo je istragu smrti palestinskog lidera Jasera Arafata bez podizanja optužnice, saopštilo je danas Tužilaštvo u Nanteru kod Pariza."Na kraju istrage nije dokazano da je Arafat ubijen trovanjem polonijumom 210", prenela je agencija AFP podsećajući da je Arafat preminuo u 75. godini u novembru 2004. godine u vojnoj bolnici "Persi" u blizini Pariza, >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << gde je primljen zbog bolova u stomaku.Njegova udovica Suha tvrdila je da je on otrovan, najverovatnije visoko radioaktivnim polonijumom, ali su istražitelji zaključili da nema dokaza da je bilo ko bio umešan u pokušaj da mu oduzme život.Centar u Lozani u Švajcarskoj ispitao je svojevremeno biološke uzorke iz Arafatovih stvari koje su predate posle smrti njegovoj udovici, a u njima je navodno pronađen "abnormalan nivo polonijuma", ali su francuski tužitelji ocenili da su ti uzorci "ekološke prirode" i da to ne znači da je otrovan. Advokati Arafatove udovice optužili su francuske istražitelje da su prerano prekinuli istragu i zatražili dodatnu ekspertizu.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Bez optužnice zaključena istraga o smrti Arafata

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 02.Sep.2015

Francusko tužilaštvo zaključilo je istragu o smrti palestinskog lidera Jasera Arafata bez podizanja optužnice...Tužilaštvo u Nanteru, kod Pariza, saopštilo je da na kraju istrage nije dokazano da je Arafat ubijen trovanjem polonijumom 210, prenio je AFP...Agencija podsjeća da je Arafat preminuo...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.