Volterova Rasprava o toleranciji bestseler u Francuskoj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Jan.2015, 16:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Volterova Rasprava o toleranciji bestseler u Francuskoj

Dvestapedeset godina stara knjiga jednog od najznačajnih predstavnika prosvetiteljstva Voltera nalazi se listi najprodavanijih knjiga u Francuskoj posle ekstremističkih napada u Parizu u kojima je ubijeno 20 ljudi.

Volter u "Raspravi o toleranciji" kritikuje verski fanatizam, a proistekla je iz njegovog uverenja da su verske razlike u srži razdora u svetu. On je tu knjigu napisao u vreme krvavih tenzija između protestanata >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i katolika.

Teroristički napadi od 7. do 9. januara počeli su napadom dvojice ekstremista na redakciju satiričnog časopisa Šarli ebdo zbog objavljivanja karikatura proroka Muhameda.

Volterova knjiga iz 1763. godine je sada među najprodavanijim na Amazonu, kao i u lancima FNAC i Žiber Žozef.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.