Vlasnik restorana odbio da usluži dve muslimanke

Izvor: Radio 021, 28.Avg.2016, 23:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlasnik restorana odbio da usluži dve muslimanke

Vlasnik restorana u pregrađu Pariza odbio je da usluži dve muslimanke, navodeći da su svi muslimani teroristi, što je ponovo podiglo tenzije u toj zemlji, prenosi danas Bi-Bi-Si.

Incident se dogodio u subotu uveče u pariskom pregrađu Trembo en France, a jedna od neusluženih žena je snimila događaj i postavila video snimak na društvenim mrežama.

Na snimku se vidi kako vlasnik restorana govori >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << ženama, koje su nosile hidžabe, da ih ne želi u svom restoranu i da su "teroristi muslimani i muslimani teroristi".

Grupa ljudi okupila se danas u znak protesta ispred restorana, a vlasnik je rekao da se kaje zbog svog postupka. Prema njegovim rečima, situacija je izmakla kontroli zbog nedavnih tenzija oko zabrane nošenja burkinija, kupaćeg kostima koji pokriva celo telo, na francuskim plažama. On je takođe naveo da je jedan od njegovih prijatelja poginuo u prošlogodišnjim terorističkim napadima u koncertnoj dvorani Bataklan u Parizu, preneo je francuski list Parizijen.

Snimak je izazvao gnev na društvenim mrežama, a mnogi nezadovoljni muslimani pozivaju na proteste. Na snimku se može čuti kako jedna od žena u restoranu poručuje vlasniku da "ne želi da je usluži rasista". "Rasisti ne ubijaju ljude", odgovorio je kafedžija i rekao da ne želi osobe kao što su njih dve u svojoj kafani.

Autor: agencije
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.