Više policije, manje džeparoša u Parizu

Izvor: Press, 22.Maj.2015, 12:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Više policije, manje džeparoša u Parizu

Vlasti u Parizu kažu da broj zločina protiv turista u tom gradu, poznatom i po spomenicima i po sitnim krađama, izgleda da opada jer je prisustvo policije veće, a video-nadzor obimniji.
     Gradske vlasti su saopštile da je nasilnih krađe manje za 25 odsto, a džeparenja za 23 odsto u prva četiri meseca ove godine, u odnosu na isti period >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << prošle. Pored povećanog prisustva policije radi zaštite turista od sitnog kriminala, Pariz je ojačao ukupne mere bezbednosti, naročito posle januarskih terorističkih napada na satirični list Šarli Ebdo i na jednu jevrejsku radnju. Pariski javni tužilac Fransoa Molen kaže da je gradska policija nedavno razbila nekoliko velikih bandi lopova i ističe da su izrečene kazne za krađu povećane, na do 12 godina zatvora.
Pogledaj vesti o: Teroristički napad u Parizu

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Osoblje Ajfelove kule štrajkuje

Izvor: Akter, 22.Maj.2015

Ajfelova kula je danas zatvorena za posetioce čime osoblje protestuje zbog sve agresivnijeg džeparenja turista koji u hiljadama dnevno posećuju ovu znamenitost Pariza..Štrajk zaposlenih je počeo samo dan pošto su vlasti Pariza saopštile da se kriminal nad turistima u glavnom gradu Francuske smanjio...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.