Više od sto premijera na Sajmu automobila u Parizu

Izvor: Mondo, 01.Okt.2014, 17:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Više od sto premijera na Sajmu automobila u Parizu

Nova "škoda fabija", ali i "folksvagen pasat", "mazda mx-5", "lend rover diskaveri sport" i još talno 100 novih premijera biće prikazano na Sajmu automobila u Parizu od 4. do 19. oktobra.

Foto: ScreenShot/YouTube

Mondial de l'automobile >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << je najznačajnija jesenja evropska izložba automobila koja je veoma popularna - 2012, na primer, bilo je 1,23 miliona posetilaca.

Ove godine biće više od 100 premijera, a među njima "škoda fabija", nova generacije "folksvagena pasat", peta generacija "renoa espejs", naslednik legendarnog kabrioleta "mazda mx-5" i "lend rover diskaveri sport" sa sedam sedišta.

"Volvo" će prikazati novu generaciju SUV-a XC90, a na ulicama Pariza dan pre otvaranja Autosalona, premijeru će imati nova "opel korsa".

Domaći "sitroen" pripremio je kao koncept najmanji model C1 proizveden u Češkoj u gradskoj verziji "urban rajd". O tome da li će se pokrenuti njegova serijska proizvodnja odlučiće sami posetioci autosalona.



Među sportskim poslasticma, najveću pažnju će sigurno privući "Ferari" i "Lamborgini". "Ferari" priprema lakšu verziju modela 458 s otvorenim krovom pod oznakom "special aperta", a "Lamborgini" bi mogao da dođe s novim vozilom serije "gran turismo".

"Mercedes" je potvrdio učešće sportskog kupea AMG GT, koji bi trebalo da se nadoveže na model SLS. "Jaguar" će, u kontekstu povratka na srednju klasu, predstaviti aluminijumski model XE.

Dnevna ulaznica košta 14 evra.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.