Varufakis menja plan, ide u Pariz

Izvor: B92, 31.Jan.2015, 13:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Varufakis menja plan, ide u Pariz

Grčki ministar finansija Janis Varufakis pomerio je za danas svoj planirani put u Pariz, saopšteno je iz njegove kancelarije.

"Ministar će otputovati u Pariz u subotu umesto u ponedeljak", rekao je portparol grčkog ministarstva za AFP i dodao da se očekuje da će Varufakis u nedelju imati sastanke sa francuskim zvaničnicima.

Varufakis, ekonomista >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji se protivi merama štednje, trebalo je da se sastane sa francuskim kolegom Mišelom Sapinom i ministrom ekonomije Emanuelom Makronom u ponedeljak popodne.

Nova grčka vlada premijera Aleksisa Ciprasa izabrana je u nedelju na obećanju da će preispitati nepopularni dogovor o zajmu Grčke sa njenim međunarodnim kreditorima Evropskom unijom i Međunarodnim monetarnim fondom i izbrisati polovinu duga zemlje.

Cipras će takođe posetiti Francusku i Italiju naredne sedmice u nastojanju da obezbedi podršku za svoju politiku.

Nemačka je već isključila mogućnost otpisivanja dela duga Grčkoj.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Sutra sastanak Sapin-Varufakis u Parizu

Izvor: Capital.ba, 31.Jan.2015

PARIZ, ATINA, Grčki ministar finansija Janis Varufakis sastaće se sutra sa francuskim kolegom Mišelom Sapinom u Parizu, saopštilo je danas francusko Ministarstvo spoljnih poslova. Sastanak će biti održan u 17.00 časova po lokalnom vremenu, a za 18.30 predviđeno je zajedničko saopštenje za javnost,...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.