Izvor: Nezavisne Novine, 25.Avg.2016, 13:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vals: Burkini je simbol porobljavanja žena

PARIZ - Francuski premijer Manuel Vals izjavio je danas da je burkini simbol porobljavanja žena i da opštinske vlasti treba da budu razborite pri uvođenju zabrane ovog odjevnog predmeta.

Vlasti u 15 francuskih obalskih gradova u avgustu su, zbog bojazni za bezbjednost, zabranile ženama da nose burkini na plažama.

Riječ je odjevnom predmetu za kupanje koji pokriva čitavo tijelo.

"Za žaljenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << je sve što se može shvatiti kao gnušanje prema islamu ili njegovo kritikovanje. Primjena takvih zabrana treba da bude razborita", rekao je Vals stanici BFM.

Francuski premijer je dodao da su takve zabrane neophodne jer stvaraju rizik da dođe do kršenja javnog reda, prenio je "Sputnjik".

"Za mene je burkini simbol porobljavanja žena, kao da je pojavljivanje žene u javnosti sramno", rekao je Vals.

Mediji su juče prenijeli da je francuska policija primorala jednu ženu na plaži u Nici da skine dio odjeće zbog nedavno uvedene zabrane burkinija.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.