(VIDEO) POLICIJSKI PUNKT NA ULAZU U GORNJU MAOČU: Duge cevi kontrolišu vehabijsko selo!

Izvor: Kurir, 25.Nov.2015, 09:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(VIDEO) POLICIJSKI PUNKT NA ULAZU U GORNJU MAOČU: Duge cevi kontrolišu vehabijsko selo!

GORNJA MAOČA - Policijske snage BiH, nakon nedavnih terorističkih napada u Parizu i Sarajevu, preduzimaju pojačane mere kontrole na pravcu prema Gornjoj Maoči, gde se nalazi vehabijska zajednica.

Na ulazu u selu pre nekoliko dana postavljen je policijski punkt, što je potvrdio i ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač.

Portparol policije Halid Emkić je rekao da pripadnici brčanske policije, naoružani dugim cevima, već nekoliko dana >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << sprovode pojačane mere kontrole vozila i putnika na putnom pravcu prema Gornjoj Maoči, gde je nastanjena vehabijska zajednica.

“Celokupan način kontrole usmeren je u skladu sa našim operativnim planovima, gde su policijskim službenicima data jasna uputstva kako postupati u ovakvim slučajevima”, rekao je Emkić.

Prema njegovim rečima, za sada nema informacija koje bi ukazivale na bilo kakvo destruktivno ponašanje pojedinaca ili grupa na području distrikta.

“Policija nastavlja da prikuplja i razmenjuje sve relevantne informacije sa ostalim policijskim agencijama u regionu”, kaže on.

Gornja Maoča, kod Srebrenika, sedište je vehabijske zajednice. Pojedini stanovnici su gotovo deceniju pod istragom policijskih i obaveštajnih agencija zbog sumnje da su povezani sa terorizmom. U više navrata u ovom naselju isticana je zastava “Islamske države”.

Podsetimo, policija BiH reagovala je početko mgodine kada je u selu istaknuta zastava ISIL-a, što možete pogledati ovde:
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.