Uspešan nastup naših firmi u Parizu

Izvor: B92, 24.Okt.2014, 18:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uspešan nastup naših firmi u Parizu

Srpski privrednici koji su izlagali na Međunarodnom sajmu prehrambene industrije u Parizu uspostavili su veliki broj kontatka sa potencijalnim partnerima.

Privredna komora Srbije saopštila je da je 13 srpskih kompanija koje su izlagale na sajmu "SIAL 2014", uspostavilo kontakte sa dobavljačima i distributivnim lancima iz Francuske, kao i drugih članica EU i zemljama Bliskog Istoka i Afrike.

Dodaje se da su na ovogodišnjem 50. jubilarnom sajmu na nacionalnom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << štandu Srbije, proizvodni program predstavile kompanije Benlian Food, Bilje Borča, DTD Ribarstvo, Foodland, Fruvela, Jugprom, Master Frigo, Neoplanta, Pionir, Polimark Food Industry PFI, Venac, Yuhor i Yumis.

Međunarodni sajam hrane i prehrambenih proizvoda "SIAL 2014", trajao je od 19. do 23. oktobra, a nastup srpskih kompanija organizovala ga je PKS u saradnji sa Agencijom za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA).

U saopštenju PKS-a se naglašava da su se srpske kompanije koje su izlagale na sajmu u Parizu upoznale i sa najnovijim svetskim trendovima u prehrambenoj industriji, novim proizvodima i tehnologijama i dodaje da je cilj njihovog učešća bio promocija srpske prehrambene industrije radi povećanja izvoza na tržištima

EU, frankofonskih zemalja u Africi, Rusije, Kine, Južne Koreje i Japana.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.