Uhapšen treći napadač iz Brisela

Izvor: Mondo, 11.Apr.2016, 00:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen treći napadač iz Brisela

Belgijanac Mohamed Abrini, kojeg je policija tražila zbog sumnje na povezanost sa terorističkim napadima u Parizu u novembru prošle godine, uhapšen je danas, objavila je belgijska televizija VRT.

Foto: Promo/Belgian Federal Police

Ta televizija navodi da je Abrini verovatno "muškarac sa šeširom", treći osumnjičeni za napad na aerodrom u Briselu, preneo je Rojters.

Abrini (31) je >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << bio na listi najtraženijih ljudi u Evropi, a identifikovan je sa snimaka sa nadzornih kamera.

Na tim snimcima, napravljenim dva dana pre napada izvršenih 13. novembra, u kojima je poginulo 130 ljudi, Abrini se nalazi u automobilu sa Salahom Abdeslamom, najvažnijim preživelim osumnjičenim teroristom.

Abdeslam je uhapšen u Briselu pre dve nedelje, četiri dana pre nego što su pripadnici takozvane Islamske države izvršili teroristički napad u tom gradu. Belgijsko federalno tužilaštvo objavilo je juče nove fotografije trećeg osumnjičenog za napad na aerodromu, poznatog kao "muškarac sa šeširom", i uputilo javni poziv građanima da se jave ukoliko nađu njegovu jaknu ili su ga možda videli na ulici.

Istražitelji su do fotografija došli na osnovu video-snimaka koje su na dan napada zabeležile nadzorne kamere na ulicama Brisela, uz pomoć kojih su i rekonstruisali putanju kojom je on išao kroz belgijsku prestonicu odmah posle eksplozija, prenosi francuski list "Parizjen".

Nakon što su bombe eksplodirale na aerodromu Zaventem u 07.58 sati 22. marta, osumnjičeni je preko parkinga izašao iz aerodromske zgrade i potom pešice išao kroz opštinu Zaventem, gde se usput otarasio svoje jakne, a poslednji put je viđen u 09.50 sati.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.