Ubica iz Bataklana naučio da puca u POLICIJSKOJ STRELJANI!

Izvor: Blic, 02.Dec.2015, 08:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubica iz Bataklana naučio da puca u POLICIJSKOJ STRELJANI!

Sami Amimur, jedan od ubica koji su u dvorani Bataklan ubili 89 ljudi, naučio je da puca u policijskoj streljani u Parizu.

Tuerie du Bataclan : Samy Amimour avait fréquenté un club de tir parisien.. https://t.co/mzfCzItkQ6 pic.twitter.com/jiEnKNgwnY

Pre nego što se razneo eksplozivom, Amimur je pucao na nedužne civile koji su se našli na koncertu. Terorista potiče iz Dransija, jednog od predgrađa >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Pariza. U streljanu se učlanio 2011. godine, kada je položio i kurs pucanja koji su držali pripadnici policije.

"I-Tele" stanica je objavila da je klub imao 2.5000 članova, a dda je Amimur čak obrijao bradu kako ne bi privukao dodatnu pažnju. Četiri godine nakon što je naučio da puca, svoje znanje iskoristio je da bi ubijao nedužne civile iz "kalašnjikova".

Sami Amimur nije imao kriminalni dosije kada je upisivao kurs, što je bio glavni uslov kod svih polaznika. Već 2012. godine je promenio taj status, našavši se na listi francuskih bezbednosnih službi koje su ga optužile da "planira izvršenje teroirstičkog akta".

Uhapšen je dok je pokušavao da pobegne u Jemen. Propust francuskih vlasi ogleda se u tome da je Amimur pušten uz kauciju, nakon čega je odmah pobegao u Siriju gde je prošao kroz kamp Islamske države.

Još veći propust francuskih službi je taj štoo se Amimur komotno ušetao u zemlju po povratku iz Sirije, iako je prethodno prekršio uslovnu samim tim što je uopšte i napustio zemlju, da ne spominjemo to što je u njegovom dosijeu stajala oznaka "terorista".

Zato je Amimur zajedno sa svojim "saborcima" uzeo "kalašnjikov" u ruke, opasao se eksplozivnim prslukom i učestvovao u jednopm od najtežih terorističkih napada u istoriji Francuske.
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.