Šteta što je neko morao u četvrtfinale!

Izvor: Mondo, 25.Jun.2016, 17:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šteta što je neko morao u četvrtfinale!

Vels u "igri bez igre" savladao Severnu Irsku autogolom u 75. minutu i 1. jula će se sastati sa Mađarskom ili Belgijom.

I jedni i drugi plasirali su se na Evropsko prvenstvo tek iz 14. pokušaja. Počev od kvalifikacija za turnir u Španiji 1964, redovno su ispadali.

Ali, kada su se konačno domogli velike pozornice, postarali su se da na njoj ostave trag.

Vels je prošao u osminu finala kao pobednik grupe B, ispred Engleske, Slovačke i Rusije, dok >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << je Severna Irska u "nokaut" fazu EURO 2016 stigla kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane ekipe.

Velšani su ostvarili dve pobede, uz gol-razliku 6:3 (samo je još Mađarska šest puta zatresla mrežu), a Irci doživeli dva (minimalna) poraza. To im je uz pobedu nad Ukrajinom od 2:0 bilo taman za veliki uspeh.

Glavna uzdanica Velsa je, naravno, Geret Bejl, uz Španca Alvara Moratu vodeći strelac prvenstva sa tri gola, dok na drugoj strani briljira Majkl Mekgavern, koga su neki mediji imenovali u idealnu postavu prve faze EURO 2016.

Pobednik će u četvrtfinalu na Mađarsku ili Belgiju.

Here they come. #TogetherStronger#WALNIRpic.twitter.com/bFLFl7lToL

— Wales (@FAWales) June 25, 2016

SASTAVI

VELS: Henesi, Čester, E. Vilijams, Dejvis, Ganter, Alen, Ledli (od 63' Dž. Vilijams), Remzi, Tejlor, Bejl, Vouks (od 55' Robson-Kanu).

SEVERNA IRSKA: Mekgavern, Dž. Evans, Ketkart, Mekoli (od 84' Magenis), Hjuz, K. Evans, Dejvis, Dalas, Norvud (od 79' Mekgin), Vord (od 69' Vašington), Laferti.

SUDIJA: Martin Etkinson (Engleska).

1:0 Mekoli (75, ag)

IZ MINUTA U MINUT

90+4' Serija ubacivanja lopte u kazneni prostor Velsa, čak je i golman Mekgavern došao da pomogne napadu kod kornera, ali ništa... VELS JE U ČETVRTFINALU!

90' Džoš Magenis pokušao je da direktno iz auta stvori šansu za izjednačenje, Henesi je istrčao na liniju peterca i pokupio tu loptu.

82' Žestok sudar saigrača i prezimenjaka, Ešlija i Džonatana Vilijamsa. Obojica su dobro uzdrmana, ali za sada ostaju na terenu. Koulmen ima pravo na još jednu izmenu.

- Evo kako su na vođstvo svoje selekcije reagovali velški navijači.

THE SCENES! #TheFansDaily#WALNIR#Euro2016pic.twitter.com/LgOqAvU9Up

— Copa90 (@Copa90) June 25, 2016

75' AUTOGOL - 1:0! Prekaljeni štoper Geret Mekoli skrenuo je prizemni centaršut Bejla u sopstvenu mrežu. Mekoli je bio primoran da interveniše, jer je odmah iza njega u petercu vrebao Robson-Kanu, ali...

Izvor: Youtube

72' Čester zaustavlja obećavajući trk Lafertija, nakon čega Velšani pokušavaju brzo da gurnu loptu Bejlu u prostor. Za trenutak se osetio porast napetosti na stadionu, ali pas je ipak bio prejak...

Vidite šta se dešava kad ekipa poput Velsa dobije loptu... Ili kad imate dvije ekipe koje ne žele loptu. Ili ne znaju lopte.

— Saša Ibrulj (@sasaibrulj) June 25, 2016

69' Selektor Severne Irske odlučio je da ubaci i drugog klasičnog centarfora, Konora Vašingtona.

63' Druga izmena u timu Velsa. Džonatan Vilijams se naročito protiv Engleske pokazao kao aktivan i direktan napadač. Videćemo da li će uspeti da oživi ovu, za sada, totalno "mrtvu" utakmicu.

58' MEKGAVERN! Slovak Kozačik i Englez Hart su kapitulirali, ali golman Severne Irske nije se dao Geretu Bejlu.

Najbolji igrač Velsa konačno je dobio priliku da izvede slobodan udarac i to sa 25 metara, malo iskosa sa desne strane. Lopta je preletela "živi zid" i počela da pada ga donjem levom uglu, ali Majkl Mekgavern je bio maksimalno koncentrisan, napravio paradu i na vreme stigao tamo gde je trebalo.

55' Bio je to i poslednji potez Vouksa na utakmici, pošto je Kris Koulmen umesto njega uveo Hala Robson-Kanua. Prva izmena u oba tima.

53' VELS! Teško da će Sem Vouks danas imati mnogo prilika izglednijih od ove. Centrirao je Remzi, centarfor Velsa visoko skočio, neometan tukao glavom i učinio to strahovito neprecizno.

Twitter Embed Code

Second half about to begin in Paris.

Wales 0 Northern Ireland 0.

If you missed the first half, you didn't miss anything.#EURO2016

— Rob Harris (@RobHarris) June 25, 2016

Second half about to begin in Paris. Wales 0 Northern Ireland 0.If you missed the first half, you didn't miss anything.#EURO2016— Rob Harris (@RobHarris) June 25, 2016

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.