U Pariz stigli ostaci Boinga

Izvor: Nezavisne Novine, 01.Avg.2015, 09:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Pariz stigli ostaci Boinga

PRIZ - Francusko vazduhoplovstvo potvrdilo je danas da je u Pariz, na analizu stigao dio olupine aviona koji je pronađen u Indijskom okeanu, kod ostrva Reunion, koji bi mogao pripadati nestalom malezijskom boingu 777.

Svjedoci su rekli za Rojters i AFP, da je avion koji je dovezao pronađeni dio krila, sletaeo na aerodom Orli rano jutros.

Odatle će dio biti isporučen u vojnju jedinicu, u blizini Tuluza, koja >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << je specijalizovana za analize olupina aviona.

Tu francusko vazduhoplovstvo ima ogroman hangar, opremljen za skladištenje i proučavanje olupina, gdje su analize radili i za Er Fransov avion, koji se 2009. godine, srušio ne letu iz Brazila za Pariz.

Aveion Malezija erlajnsa, na letu 370, sa 239 putnika i članova posade, nestao je u maju 2014. godine, pošto je skrenuo sa kursa iz Kuala Lupura prema Pekingu.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.