Turistička ponuda Srbije predstavljena u Parizu

Izvor: Blic, 01.Jul.2015, 22:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turistička ponuda Srbije predstavljena u Parizu

Turistička organizacija Srbije (TOS) predstavila je u Parizu turističku ponudu Srbije i promotivnu kampanju "Moja Srbija" u okviru Dana Srbije i srpske kulture u Parizu.

Kako je saopštio TOS u saradnji sa Savezom Srba Francuske i Asocijacijom Balkan Omnibus organizovana je promocija namenjena našim sunarodnicima koji žive i rade u Francuskoj, kao i francuskim prijateljima Srbije, novinarima i turoperaterima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Promocija je organizovana 26. juna u rezidenciji ambasadora Srbije pred više od 300 zvanica, izveden je multikolažni program sastavljen od nastupa više renomiranim muzičara poreklom iz naše zemlje koji žive i rade u Francuskoj.

Nastupili su solistkinja opere Sandra St.Mila, pijanistkinja Ana Radinovć, Petar Gojković i Srđan Grujičić orćestra, kao i naš proslavljeni violinista Nemanja Radulović.

Ambasador Republike Srbije u Francuskoj Rajko Ristić ukazao je na značajne turističke potencijale naše zemlje.

Predstavnici TOS-a su prezentovali kampanju "Moja Srbija" i pozvali okupljene da se upoznaju sa atrakcijama i lepotama Srbije i značajnim lokalitetima naše istorije i kulture, da provedu aktivni odmor u zaštićenim prirodnim oblastima i nacionalnim parkovima, da se zabave na raznovrsnim manifestacijama i uživaju u bogatoj gastronomskoj i vinskoj ponudi.

Predstavnici dijaspore su pozvani da budu ambasadori turizma zemlje iz koje potiču, i da o Srbiji kao zemlji i o njenom turizmu pričaju svojim francuskim prijateljima i kolegama i inspirišu ih i motivišu da posete Srbiju, saopštio je TOS.

U okviru programa priređena je modna revija etno-modela u organizaciji folklornog udruženja Mladost iz Francuske, a u bašti rezidencije održana je prezentacija starih zanata - tehnike tkanja, kosovskog veza, kaligrafije, opančarskog zanata, ukrašavanja slavskog kolača.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.