Trka s vremenom: Crne kutije na dnu, a baterija im ističe

Izvor: B92, 29.Maj.2016, 16:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trka s vremenom: Crne kutije na dnu, a baterija im ističe

Kairo -- Istražiteljima udesa egipatskog aviona koji se nedavno srušio usmrtivši 66 ljudi biće potrebno najmanje 12 dana da dođu do crnih kutija.

Kako se navodi, oni čekaju brod koji može da ih izvuče sa dna mora.

Avion "erbas A320" srušio se u Mediteran 19. maja na letu od Pariza do Kaira, nakon što je nestao sa ekrana radara, podseća AFP.

Istražitelji vode trku sa vremenom u nastojanju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da nađu crne kutije koje čuvaju podatke sa leta četiri do pet nedelja koliko traje snaga njihovih baterija, navodi AFP.

Podaci iz crnih kutija mogli bi da pomognu istražiteljima da utvrde uzroke udesa.

Egipatski ministar avijacije najpre je rekao da je najverovatniji uzrok teroristički napad, ali je moguće i da se radilo o tehničkom kvaru, podsetio je AFP.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Još najmanje 12 dana do crne kutije iz egipatskog aviona

Izvor: N1 televizija, 29.Maj.2016

Istražiteljima nesreće u kojoj se srušio avion kompanije "Idžipt er", potrebno je najmanje 12 dana da bi došli do crnih kutija dok čekaju brod koji ih može izvući sa dna Sredozemnog mora, saopštio je izvor blizak istrazi...Avion "erbas A320" srušio se u Sredozemno more sa svih 66 putnika i...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.