SsangYong dolazi u Pariz sa dva nova koncepta

Izvor: B92, 23.Sep.2014, 15:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SsangYong dolazi u Pariz sa dva nova koncepta

Na pariskom salonu automobila SsangYong će predstaviti dva nova konceptna vozila, koja najavljuju buduću generaciju X100 modela ove kompanije.

SsangYong XIV-Adventure i XIV-Air predstavljaju dalju razradu dosadašnjeg XIV koncepta, odnosno dizajnerskih studija iz 2011. i 2012. i približavaju ga produkcijskom kompaktnom SUV modelu.

Sa dužinom od 4.195 mm i međuosovinskim rastojanjem koje iznosi 2.600 mm, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koncept vozila pružaju uvid u izgled modela X100 koji će se prema rečima južnokorejskog proizvođača u prodaji naći 2015. godine.

SsangYong XIV-Adventure je klasičan krosover savremenog dizajna, dok je XIV-Air varijacija istog vozila ali sa otvorenim krovom.

Obe verzije, XIV-Air i XIV-Adventure mogu biti opremljene 1.6 litarskim benzinskim ili 1.6 litarskim diezel motorom, usklađenim sa Euro 6 standardima, koji se očekuju i u serijskim modelima buduće X100 generacije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.