Srpski strelci spremni za Rio

Izvor: Radio 021, 23.Jul.2016, 16:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski strelci spremni za Rio

Srpski strelci otputovali su danas u Pariz, gde će u narednih sedam dana obaviti poslednje pripreme za Olimpijske igre.

Direktor reprezentacije Srećko Pejović rekao je da je streljački tim Srbije jedan od najboljih na svetu, ali da ne želi breme favorita.

"Ne možemo da kažemo da smo favoriti, ne bih voleo da imamo to breme. Ali, svako od naših takmičara je spreman da se bori u finala, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << što znači borbe za medalju. Očekujem veliku borbu i da svako od takmičara da sve od sebe. Nadamo se najboljem", rekao je Pejović pred put.

Streljački tim Srbije imaće devet sportista u Riju, trojicu takmičara pištoljem, dvojicu puškom, kao i po dve takmičarke pištoljem i puškom.

Prema rečima Pejovića, pripreme i kvalifikacije za Rio su bile naporne. On je istakao da mu je žao što srpski tim ne broji 10 učesnika jer je "taj broj magičan u streljaštvu".

Srpski strelci će narednih sedam dana provesti na pripremama u Parizu, odakle će direktno putovati za Rio, gde će takmičenje u tom sportu trajati od 6. do 14. avgusta.

Andrea Arsović je istakla da joj je velika čast i izazov što će drugi put učestvovati na Olimpijskim igrama.

"Ponosna sam što ću svoju državu da predstavljam na najlepši način. Pripreme su bile teške, ali sam radila i više nego vredno da poboljšam rezultate. Spremno krećemo na put i u Riju ću dati maksimum", rekla je Arsovićeva.

Bobana Veličković je navela da je put do Rija bio težak.

"Sigurna sam da će svi, ne samo strelci dati sve od sebe. Svima bih poželela sreću, celom streljačkom timu, ostalim srpskim sportistima. Daćemo sve od sebe da se iz Rija vratimo sa medaljama", kazala je Bobana Veličković.

Damir Mikec, koji će u Riju treći put učestvovati na Olimpijskim igrama, rekao je da se nada da će se isplatiti vredan rad.

"Zaista smo vredno radili. Jak smo tim, kvalitetan i daćemo maksimum. Nadam se da će neko da se domogne medalje, možda baš i meni bude treća sreća", rekao je Mikec.

Stevan Pletikosić je naveo da su svi u streljačkom timu "više-manje" zadovoljni formom.

"U ovom trenutku je najvažnije da smo došli do kraja puta, da smo uradili sve što smo zacrtali i da su planovi ispunjeni. Drago mi je da su svi u dobroj formi, više-manje zadovoljni, ostaje nam još sedam dana u Parizu da to obrusimo i nadam se da će taj dijamant našeg uspeha u Riju zasijati punim sjajem", rekao je Pletikosić.

Olimpijske igre u Rio De Žaneiru će početi 5. i trajaće do 21. avgusta.

Autor: Beta

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.