Srpski građevinci u Parizu

Izvor: B92, 06.Mar.2015, 14:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski građevinci u Parizu

Privredna komora Srbije (PKS) saopštila je da su srpski građevinari u Parizu razgovarali sa predstavnicima najvećih građevinskih kompanija iz Francuske.

Građevinci su razgovarali o unapređenju privredne saradnje i mogućnostima zajedničkog nastupa na tržištima trećih zemalja.

Kako se navodi, razgovori su obavljeni u rezidenciji ambasadora Srbije u Francuskoj.

Dodaje se da je cilj susreta >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Parizu da se pronađe konkretan model saradnje, odnosno kako da srpske i francuske kompanije zajedno konkurišu za poslove na tržištima na kojima su prepoznatljive firme iz Srbije i imaju značajne reference, a na kojima grade francuski građevinari.

U saopštenju se naglašava da je direktor Sektora za ekonomske odnose sa inostranstvom PKS-a Aleksandra Stanarević kazala da srpske građevinske firme trenutno ostvaruju prihod od oko 500 miliona dolara na inostranim tržištima.

Ona je istakla i da je građevinarstvo jedan od pokretača privrednog razvoja Srbije, jer se u izvođenju građevinskih radova angažuje više od 30 različitih privrednih delatnosti.

Prema rečima Stanarčevićeve srpski građevinari imaju odlične reference na tržištima Rusije, Bliskog i Srednjeg Istoka kao i u Africi.

U saopštenju se dodaje da su srpsko građevinarstvo u Parizu predstavljali: Quattro construction,MPP Jedinstvo, Milinkovic company, Neimar, Hidrotehnika-Hidroenergetika, Aluroll, Savabien, Set, Građevinar, PMC Inženjering i Energoprojekt.

Među 20 francuskih kompanija koje su učestvovale u razgovorima bili u Vinci Construction, Tellos Groupe, Setec, Eiffage Construction

M�tallique.

Ističe se da su poslovne susrete građevinara iz Srbije i Francuske organizovala je PKS, Ambasada Srbije u Parizu i kompanija SBC.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.