Slavna »birkinica« mijenja ima?

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Jul.2015, 08:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slavna »birkinica« mijenja ima?

PARIZ - Pjevačica i glumica Džejn Birkin zatražila je od modne kuće Hermes da da novo ime slavnoj 'birkinici' od krokodilske kože, jednoj od najskupljih torbica na svijetu, zbog okrutnog načina ubijanja krokodila, javlja Hina.

Torbica Birkin dizajnirana je 1984. nakon susreta u avionu između tadašnjeg šefa Hermesa Jean-Louis Dumasa i pjevačice, tada mlade mame, koja mu se žalila da nikako ne može pronaći torbicu >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << koja bi istovremeno bila i praktična i šik.

Model od krokodila čija se cijena kreće od 33.000 evra izrađuje se na zahtjev, ali je i klasičnije modele od obične kože koji se prodaju za oko 7.000 evra teško pronaći u prodavnicama.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Najpoznatija torba na svetu ostaće bez imena zbog zaštite životinja

Izvor: Lepota i zdravlje, 29.Jul.2015

Hermèsova Birkin torba koju ima svaka slavna i bogata trendeseterka, mogla bi da ostane bez imena ako Džejn Birkin istraje u svome naumu, a sve zbog zaštite životinja. Foto: Guliver/Getty Images Skupocena torba, koja se inače radi od krokodilske kože, zaštitni je znak najbogatijih dama na svetu...

Nastavak na Lepota i zdravlje...

Žao joj krokodila: Džejn Birkin traži od "Hermesa" da promeni ime slavnoj torbici

Izvor: B92, 29.Jul.2015

Pevačica i glumica Džejn Birkin tražila je od modne kuće Hermes da nađe novo ime slavnoj “birkinici” od krokodilske kože, jednoj od najskupljih torbica na svetu, zbog okrutnog načina ubijanja krokodila...“Zatražila sam od kuće Hermes da nađe novo ime torbici “Birkin Croco” sve dok...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.