STIZE DOBRINJA Francuska prihvatila rusko stene

Izvor: medio.rs, 28.Nov.2015, 00:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

STIZE DOBRINJA Francuska prihvatila rusko stene

Francuske vlasti saopštile su večeras da će "prirediti najbolji doček" štenetu koji Rusi šalju Francuskoj u znak sećanja na službenog psa Dizela koji je poginuo posle terorističkih napada u Parizu.

"Poklon koji je ruska policija ponudila francuskim kolegama predstavlja veoma jak gest", navodi se u pismu francuskog ministra unutrašnjih poslova Bernara Kazneva ruskom kolegi Vladimiru Kolokolcevu.

"Lično sam dirnut i uveravam Vas da će imati najbolju moguću >> Pročitaj celu vest na sajtu medio.rs << negu. Štene predstavlja simbol rusko-francuskog prijateljstva u oblasti bezbednosti", dodao je Kaznev.

Kolokocev je ponudio pre nekolko dana štene belgijskog ovčara francuskoj policiji, čiji je službeni pas po imenu Dizel poginuo u antiterorističkoj akciji u pariskom predgrađu Sen-Deni.

Ime šteneta je Dobrinja, po vitezu iz ruske priče koji simbolizuje "snagu, dobrotu i nesebičnost".

Tokom policijske racije u predgrađu Pariza, poginule su i dve osobe, a petoro policajaca je povređeno.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na medio.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta medio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta medio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.