SIMBOL PARIZA OZELENEO: Po Ajfelovoj kuli procvetalo virtuelno drveće u čast Konferencije o klimi

Izvor: Kurir, 30.Nov.2015, 09:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SIMBOL PARIZA OZELENEO: Po Ajfelovoj kuli procvetalo virtuelno drveće u čast Konferencije o klimi

Ajfelova kula u Parizu je osvetljena zelenom bojom povodom otvaranja konferencije UN o klimi, kao i pokretanja umetničkog projekta u sklopu kojeg će na toj najpoznatijoj građevini u Parizu rasti "virtuelno drveće" u znak podrške pošumljavanju u svetu.

Lansiranju tog projekta, nazvanog "Jedno srce, jedno drvo", sinoć su u Parizu prisustvovali generalni sekretar UN-a Ban Kimun i francuska glumica Marion Kotijar, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << prenela je agencija AFP. Taj projekat omogućava korisnicima pametnih telefona da "posade drvo" na Ajfelovoj kuli, izjavila je umetnica Naziha Mestaui.

@ALTravelProject @Stana_Katic The Eiffel Tower with its green suit... #1Heart1Tree #Paris #Cop21 @1Heart1Tree pic.twitter.com/tSHUwF5C0n

"Svako će na Ajfelovoj kuli moći da posadi virtuelno drvo, koje će onda rasti u ritmu njegovog srca, a nakon toga će svako virtuelno drvo biti stvarno zasađeno u sklopu programa pošumljavanja", objasnila je Mestaui.

Korisnici pametnih telefona mogu da skinu aplikaciju koja beleži njihove otkucaje srca putem senzora i zatim ih projektuje na Ajfelovoj kuli zajedno sa slikom drveta, imenom osobe i kratkom porukom. Učesnici će moći da prate rast svog pravog drveta, koje će od 2016. biti posađeno na području Australije, Brazila, Senegala, Indije, Francuske, Perua i Obale Slonovače.

"Idela je da se poveže virtuelno i stvarno, tehnologija i priroda, kao i da svako dobije priliku da deluje na opipljiv način. U Parizu je juče započela dvonedeljna konferencija o klimi, kojoj prisustvuje oko 150 svetskih lidera.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ajfelova kula u zelenoj boji povodom konferencije o klimi

Izvor: RTS, 30.Nov.2015

Ajfelova kula u Parizu je osvetljena zelenom bojom povodom otvaranja konferencije UN o klimi, kao i pokretanja umetničkog projekta u sklopu kojeg će na najpoznatijoj građevini u Parizu rasti „virtuelno drveće“, u znak podrške pošumljavanju u svetu. ...

Nastavak na RTS...

Pariz, grad čuda: Ajfelova kula pozelenela, grad preplavilo virtuelno drveće! (video)

Izvor: Svet, 30.Nov.2015

Ajfelova kula u Parizu je osvetljena zelenom bojom povodom otvaranja Konferencije UN o klimi, kao i pokretanja umetničkog projekta u kojem će na toj najpoznatijoj građevini u Parizu rasti “virtuelno drveće” u znak podrške pošumljavanju u svetu.. Lansiranju tog projekta, nazvanog “Jedno srce,...

Nastavak na Svet...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.