Putin ćerku carskog generala ponovo učinio Ruskinjom

Izvor: B92, 01.Dec.2015, 11:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin ćerku carskog generala ponovo učinio Ruskinjom

Irena de Drejer, čija je porodica pobegla iz Rusije u Pariz kada je ona imala samo pet godina, ponovo dobija rusko državljanstvo i to uoči svog 100. rođendana.

Nakon 95 godina egzila, predsednik Rusije je ćerki generala carske vojske odobrio državljanstvo.

Vladimir von Drejer bio je carski oficir koji se borio protiv Boljševika tokom Ruskog građanskog rata. Irenina porodica pobegla je na Krim, a poluostrvo napustila brodom 1920. Von Drejerovi su se na posletku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nastanili u Parizu gde je bivši general otvorio vinariju.

Irena je osvojila titulu prve pratilje na izboru za Mis Rusije 1936. koje je održano u Parizu u zajednici emigranata.

Udavala se tri puta – za Francuza, Italijana i Amerikanca i mnogo putovala, ali je uvek sanjala o povratku u Rusiju.

“Hoću da izađem pred Tvorca, ne kao stranac, nego kao državljanka Rusije, jer sam Ruskinja u srcu i duši”, napisala je ona Putinu.

Njen apel za povrćaj statusa državljanke objavila je televizija NTV, a 99-godišnjakinja je, pijući šampanjac, izjavila da želi da poseti Rusiju pre nego što umre.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ko je žena kojoj je Putin odobrio državljanstvo posle 95 godina?

Izvor: Vesti-online.com, 01.Dec.2015

Irena de Drejer, čija je porodica pobegla iz Rusije u Pariz kada je ona imala samo pet godina, ponovo dobija rusko državljanstvo i to uoči svog 100. rođendana...Nakon 95 godina egzila, predsednik Rusije je ćerki generala carske vojske odobrio državljanstvo...Vladimir von Drejer bio je carski oficir...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.