Protest policajaca u Parizu

Izvor: Radio 021, 20.Okt.2016, 23:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest policajaca u Parizu

Nekoliko stotina pripadnika francuske policije demonstriralo je i večeras na aveniji Šanzelize tražeći, posle niza napada na policiju, pojačanja i više resursa.

Oni su se okupili kod Trijumfalne kapije i pevali "Marseljezu", francusku himnu. Premijer Manuel Vals kaže da policiji treba odati priznanje.

Francuski ministar unutrašnjih poslova Bernar Kaznev sastao se sa liderima policijskog sindikata u nastojanju da povrati mir posle demonstracija policije zbog nedostatka >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << opreme i sve većeg nasilja protiv njenih pripadnika. Kaznev je obećao da će početi zvanične konsultacije sa policijskim jedinicama kako bi pojačali bezbednost i zaštitu pripadnika policije.

Preporuke koje donesu biće primenjene naredne godine.

Policija u Francuskoj je iscrpljena posle 11 meseci vanrednog stanja uvedenog zbog napada ekstremista. Policajci optužuju Kazneva i premijera Valsa da im nisu obezbedili sredstva potrebna za posao.

Šef policije Žan Mark Falkone je osudio proteste i rekao da će pokrenuti javnu istragu o njima.

Autor: Tanjug
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.