Izvor: Beta, 02.Maj.2016, 19:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prepiska Marsela Prusta na aukciji 31. maja u Parizu

Privatna pisma, rukopisi, crteži i porodične fotografije francuskog pisca Marsela Prusta biće 31. maja na aukcijskoj prodaji u Parizu, saopštila je danas kuća Sotbi.Na aukciji će bitie predstavljeno 120 fotografija, crteža i pisama koje je Prust slao prijateljima o toku pisanja svog čuvenog dela "U potrazi za izgubljneim vremenom".Procenjuje se da ukupna kolekcija vredi izmedju 520.000 i 740.000 evra.Prust (1871-1922) najpoznatiji je po delu "U traganju za izgubljenim vremenom" koji se sastoji od sedam romana, izdavanih u periodu od 14 godina. Smatra se da je to delo stavilo dubok trag, ne samo u Francuskoj, već i u evropskoj književnosti.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

U POTRAZI ZA MARSELOM PRUSTOM Prepiska slavnog pisca 31. maja na aukciji u Parizu

Izvor: Blic, 02.Maj.2016

Privatna pisma, rukopisi, crteži i porodične fotografije francuskog pisca Marsela Prusta biće 31. maja na aukcijskoj prodaji u Parizu, saopštila je danas kuća Sotbi...Na aukciji će bitie predstavljeno 120 fotografija, crteža i pisama koje je Prust slao prijateljima o toku pisanja svog čuvenog...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.