Preminula Doris Haug, direktorka baleta Mulen Ruža

Izvor: Blic, 13.Avg.2014, 23:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminula Doris Haug, direktorka baleta Mulen Ruža

Doris Haug, direktorka i koreograf baleta pariskog Mulen Ruža od 1957, kreatorka glavnih revija u tom čuvenom kabereu, preminula je u 88. godini, objavila je danas uprava te kuće.

Rođena u Nemačkoj 1927, "Miss Doris", plesačica klasičnog baleta, počela je karijeru u baletskim trupama opera u Štutgartu, Karlsrueu i Visbadenu. U Pariz je došla 1952. i bila >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zvezda u nekoliko kabarea.

Postala je 1957. koreograf i direktorka baleta Mulen Ruža i potpisala sve glavne revije prikazivane u najčuvenijem kabereu na svetu, s njihovim legendarnim francuskim kankanom.

Njena poslednja kreacija "Čarolija" (Feerie) i sada je na repertoaru, a pripremala je novi spektakl.

S grupom Dorisine devojke (Doris's girls) bila je simbol pariskih noći.

Priredila je brojne predstave istovremeno u Londonu, Beču i Tokiju. U Mulen Ružu i na drugim scenama u njenim baletima nastupali su Džozefna Beker, Moris Ševalije i Šarl Aznavur.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.