Policijske ubice: Treća noć haosa u Parizu (VIDEO)

Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Mar.2017, 08:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Policijske ubice": Treća noć haosa u Parizu (VIDEO)

Nekoliko stotina demonstranata sukobilo se sinoć, treću noć zaredom, sa policijom u Parizu zbog smrti Kineza kojeg je ubila policija, javlja ruska televizija RT.

Tokom protestnog skupa ispred policijske stanice u 19. pariskom arondismanu gde je bio raspoređen veliki broj policajaca, demonstranti su palili kontejnere, gađali policju kamenjem i flašama, pokušali su da rasture policijske barikade i da blokiraju >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << saobraćaj na šta je policija reagovala suzavcem i biber sprejem.

Uzvicima "policija ubice" i "nepravda, nepravda" demonstranti većinom iz kineske zajednice, došli su da održe bdenje za ubijenog Šaojo Liua, podrže porodicu žrtve i da izraze bes prema policiji, navodi RT.

Oni traže da policija objasni razlog svoje brutalnosti i da objasni zbog čega je ubijen čovek kojeg je u nedelju upucao jedan policajac kada je Kinez makazama napao drugog policajca.

Policija je pucala i ubila 56-godišnjeg Šaojo Lija u njegovoj kući, tokom intervencije zbog porodičnog nasilja. Policija je saopštila da je delovala u samoodbrani, braneći se od Kineza naoružanog makazama, međutim porodica ubijenog tvrdi da je Liu imao makaze u ruci zbog toga što je njima čistio ribu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.