Pariz, požar u Kući radija

Izvor: RTS, 31.Okt.2014, 16:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pariz, požar u "Kući radija"

Veći požar izbio je u zgradi "Kuće radija" u Parizu u kojoj se nalaze francuske javne radio-stanice. Osoblje je evakuisano na vreme, a program prekinut.

Za sada nema izveštaja o eventualno povređenim osobama u požaru koji je izbio na tri sprata ogromne zgrade u obliku polukruga, navela je policija i dodala da se još ne zna uzrok izbijanja požara, prenosi Beta.

Osoblje radijskih stanica evakuisano >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je na vreme, ali je to uzrokovalo prekid programa stanica Frans enter i Frans info, na kojima se trenutno emituje samo muzika.

"Kuća radija", izgrađena pre 50 godina, renovira se od 2009. godine i trenutno je najveće gradilište u Parizu.

Zbog tih radova, koji će biti završeni 2016. godine, osoblje raznih radio-stanica redovno se seli iz sprata u sprat, kako bi omogućilo nastavak radova i moglo da nastavi emitovanje programa.

Zgrada ima površinu od 60.000 kvadratnih metara i u njoj se nalazi 38 radio-stanica, među kojima, pored Frans entera i Frans infoa, Frans kultur i Frans muzik.

Francuzi neguju kulturu slušanja radija, koji je jedan od njihovih omiljenih medija.

 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Požar u zgradi francuskih radio-stanica

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Okt.2014

U Parizu je danas izbio požar u zgradi "Kuća radija" (Maison de la Radio) u kojoj se nalaze francuske javne radio stanice, saopštili su vatrogasci i dodali da je osoblje evakuisano na vreme i da je radijski program prekinut...Za sada nema izveštaja o eventualno povređenim osobama u požaru koji...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.