Pariz i Moskva nastavljaju pregovore oko Mistrala

Izvor: RTS, 19.Apr.2015, 17:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pariz i Moskva nastavljaju pregovore oko "Mistrala"

Francuski predsednik Fransoa Oland kaže da Francuska nastavlja pregovore sa Rusijom oko isporuke nosača helikoptera "Mistral", suspendovane u novembru prošle godine zbog krize u Ukrajini.
Fransoa Oland je za francusku televiziju Kanal plus rekao da njegova zemlja pregovara sa Rusijom, kako bi pronašli izlaz iz krize, prenosi Tanjug.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />Francuski predsednik je rekao da će o ugovoru vrednom 1,2 milijarde evra razgovarati sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, kada se dvojica lidera sastanu u petak u Jermeniji, prenele su agencije.
Francuska je suspendovala isporuku prvog od dva ratna broda Moskvi u novembru prošle godine u jeku zaoštravanja međunarodnih sankcija Rusiji zbog krize u Ukrajini.
Putin je prošle sedmice odbacio odbijanje Francuske da isporuči brod, ali je rekao da očekuje da isplaćeni novac bude refundiran.
"Naravno da je neisporučivanje brodova prema validnom ugovoru loš znak, ali sa stanovišta podrške našim odbrambenim kapacitetima, da vam iskreno kažem, to nema nikakvog značaja", rekao je ruski predsednik.
Pogledaj vesti o: Pariz,   Vladimir Putin

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

„Mistral“ traži put do Rusije

Izvor: 011vodič.com, 19.Apr.2015

Francuski predsednik Fransoa Oland izjavio je da Francuska nastavlja pregovore sa Rusijom oko isporuke nosača helikoptera „Mistral“.. – Mi pregovaramo kako bi pronašli izlaz iz krize – rekao je Oland za francusku televiziju „Kanal plus“.. Francuski predsednik je rekao da će o ugovoru...

Nastavak na 011vodič.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.