Pariz i Berlin saglasni kako da postupe u vezi Bregzita

Izvor: Blic, 27.Jun.2016, 00:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pariz i Berlin saglasni kako da postupe u vezi Bregzita

Francuski predsednik Fransoa Oland i nemačka kancelarka Angela Merkel danas su potvrdili da među njima postoji potpuna saglasnost o tome kako kontrolisati situaciju nastalu pošto je Britanija odlučila na referendumu da izađe iz EU, naveli su izvori iz francuskog predsedništva.

Agencije su prenele da je to saopšteno posle telefonskog razgovora Olanda i Merkel koji je trajao pola sata.

Oland i Merkel, koji će sutra nastaviti razgovor u Berlinu, "žele >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << što jasniju situaciju da bi se izbegla bilo kakva neizvesnot" posle referenduma, naveli su izvori bliski Olandu.

Rojters je ranije preneo da su ministri spoljnih poslova Nemačke i Francuske, Frank-Valter Štajnmajer i Žan-Mark Ero, sastavili dokument na devet strana pod nazivom "Jaka Evropa u svetu neizvesnosti" u kojem predlažu uspostavljanje zajedničke evropske bezbednosti i jačanje ekonomskog ujedinjavanja.

Pročitajte još:

Štajnmajer i Ero u njemu priznaju da je Evropska unija "surovo stavljena na test" i dodaju da je blok suočen sa serijom kriza na jugu i istoku, dok se privredni rast sporo oporavlja.

Britanska agencija navodi da su dvojica diplomata rad na ovom dokumentu započeli pre nego što je Velika Britanija izglasala napuštanje EU.
Pogledaj vesti o: Pariz,   Angela Merkel,   Evropska Unija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.