Pariz: Misteriozna skulptura izvučena iz Sene

Izvor: B92, 20.Nov.2014, 22:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pariz: Misteriozna skulptura izvučena iz Sene

Sa dna reke Sene u Parizu noćas je izvučena misteriozna skulptura za koju se veruje da je vekovima ležala pod vodom.

Kako prenosi AP, francuska policija je ispod Pon Nefa, najstarijeg mosta u Parizu, izvukla skulpturu ljudske figure talasaste koste, veličine 60 puta 90 centimetara, koju je u septembru pronašao jedan ronilac.

Stručnjaci još nisu stigli da odrede njenu starost i poreklo, niti koliko >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je dugo provela pod vodom, ali veruju da je deo reljefa koji je otpao s originalnog mosta.

Pon Nef, što na francuskom znači "novi most", podignut je 1607. godine. Bio je ukrašen raskošnim bistama, delo vajara Žermena Pilona.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Pariz: Misteriozna skulptura izvučena iz Sene

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Nov.2014, 04:51

Sa dna reke Sene u Parizu sinoć je izvučena misteriozna skulptura za koju se veruje da je vekovima ležala pod vodom...Kako prenosi AP, francuska policija je ispod Pon Nefa, najstarijeg mosta u Parizu, izvukla skulpturu ljudske figure talasaste koste, veličine 60 puta 90 centimetara, koju je u septembru...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.