Pariz: Đoković ima priliku da se revanšira Nišikoriju za poraz na US Openu

Izvor: Sportal.rs, 01.Nov.2014, 02:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pariz: Đoković ima priliku da se revanšira Nišikoriju za poraz na US Openu

Kei Nišikori je protivnik Novaka Đokovića u polufinalu Mastersa u Parizu. Japanac je u četvrtfinalu, posle maratona od dva sata i 45 minuta, savladao Španca Davida Ferera sa 2:1, po setovima 3:6, 7:6 (5) i 6:4.

Japanac i Srbin sastaće se u subotu od 17.00 sati, a srpski teniski as dobio je priliku da se revanšira Keiju Nišikoriju za poraz na US Openu (6:4, 1:6, 7:6(4), >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << 6:3). Inače, sa Nišikorijem Đoković je igrao dva puta – pre četiri godine Novak je slavio na Rolan Garosu u tri seta (6:1, 6:4, 6:4), a 2011. u Bazelu bolji je bio Japanac (2:6, 7:6(4), 6:0). Trebalo je da se sastanu i u Majamiju ove sezone, ali je Nišikori odustao zbog povrede pre meča.

Nišikori je postao prvi azijski igrač u istoriji koji se kvalifikovao na Završni Masters u Londonu. Osim toga, Nišikorijev trijumf među osam najboljih odveo je i Miloša Raonića, koji je nešto ranije pobedio Rodžera Federera. Rođeni Podgoričanin je prvi Kanađanin koji se kvalifikovao na Završni Masters.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u polufinale Masters turnira u Parizu savladavši u četvrtfinalnom meču Britanca Endija Marija sa 2:0 u setovima - 7:5, 6:2. Ranije u petak u polufinale su se plasirali i Čeh Tomaš Berdih i Kanađanin Miloš Raonić.

(Foto: Beta/AP/Michel Euler)
Pogledaj vesti o: Pariz,   Novak Đoković

Nastavak na Sportal.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kei ide na Novaka, izborio London

Izvor: B92, 01.Nov.2014

Japanski teniser Kei Nišikori pobedio je Davida Ferera sa 3:6, 7:6 (7-5), 6:4 u četvrtfinalu turnira iz Masters 1000 serije u Parizu...Nišikori je time obezbedio plasman na završni turnir u Londonu (9-16. novembra), a u polufinalu će se sastati sa Novakom Đokovićem...Osim što je sebi obezbedio...

Nastavak na B92...

PARIZ: Japanac se izborio za Novaka

Izvor: Mondo, 01.Nov.2014

Kei Nišikori pobedio Davida Ferera, pa će u polufinalu igrati protiv Novaka Đokovića. Ono što je važnije za njega, obezbedio je mesto na završnom turniru u Londonu...David Ferer i Kei Nišikori igrali su za plasman u polufinale Mastersa u Parizu, ali i za mesto na završnom turniru sezone u Londonu,...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.