Pariz, Berlin i Varšava pozvali EU na jedinstvo tokom procesa Bregzita

Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Feb.2017, 21:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pariz, Berlin i Varšava pozvali EU na jedinstvo tokom procesa Bregzita

Ministri finansija Francuske, Nemačke i Poljske pozvali su 27 članica Evropske unije (EU) da sačuvaju jedinstvo tokom pregovora s Velikom Britanijom o njenom istupanju iz EU (Bregzit).

"Bregzit ne bi trebalo da dovede do slabljenja povezanosti 27 članica EU. Naprotiv, potrebno nam je jedinstvo", naveli su u zajedničkom saopštenju Mišel Sapen, Volfgang Šojble i Mateus Moravijecki posle sastanka u Parizu.

Ministri su izrazili želju da EU ima >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << jedinstven stav tokom pregovora koje će voditi Evropska komisija.

Sastanak je održan u okviru Vajmarskog trougla osnovanog pre 26 godina, a koji predstavlja sastanke na ministarskog nivou Francuske, Nemačke i Poljske.
Pogledaj vesti o: Pariz,   Evropska Unija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.