Pariz 2014: Audi TT & TTS Roadster

Izvor: Autorepublika.rs, 02.Okt.2014, 10:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pariz 2014: Audi TT & TTS Roadster

Po svemu sudeći sajam automobila u Parizu donosi dosta interesantnih modela automobila, pre svega sportskih.

Novi Audi TT nije više toliko “nov” gledano iz ugla vesti i najava o ovom modelu, no i on je prikazan pa da se podsetimo šta donosi. Audi uz ovaj automobil nudi Sport i S line pakete, kao i dva motora- benzinski 2.0l TFSI motor koji proizvodi 227 ks i 2.0l TDI Ultra dizel motor koji proizvodi 187 ks. Benzinski motor će imati šestostepeni manuelni menjač koji će biti povezan pogon na sva četiri točka, ali budući kupci će moći da odaberu i prednji pogon. Međutim, Ultra dizel motor će biti ponuđen samo sa prednjim pogonom i manuelnim menjačem.

Tu je takođe i roadster verzija, tj. izašli su spremni ovaj put i prikazali su i ovaj model na ovom sajmu. Ono što se zna mehanizam za podizanje krova težak je svega 6.6kg i načinjen je od više materijala, kao što su tvrda plastika, aluminijum, magnezijum i čelik.

Ako se pogleda na performanse, može se zaključiti da se nije mnogo zaostalo za kupe verzijom TTS-a, tj. do stotke ovaj model ubrzava za samo 4.9 sekunde, od standardnih 4.7. Ispod haube se nalazi 2.0TFSI motor sa 310KS ako se radi o modelu sa benzinskim motorom, dok ukoliko se kupac opredeli za verziju sa 2.0 dizel motorom, u tom slučaju moraće da se zadovolji sa 184KS.

Što se tiče menjača u ponudi će se naći manuelni menjač sa 6 brzina, ako i automatski sa 6 brzina u DCT izvedbi.

Nastavak na Autorepublika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Autorepublika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Autorepublika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.