Ovo su najzaduženiji gradovi u Francuskoj

Izvor: GdeInvestirati.com, 28.Nov.2014, 12:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovo su najzaduženiji gradovi u Francuskoj

PARIZ - Najzaduženiji gradovi u Francuskoj su, mereno visinom duga po stanovniku, Levaloa-Pere, na drugom mestu je Sen-Uen a na trećem Obanj.

To je pokazala godišnja lista portala Žurnal di net, koji je rangirao gradove čiji broj stanovnika premašuje 20.000.

Levaloa-Pere je grad u oblasti Gornja Sena sa visinom duga po stanovniku od 9.129. evra.

Međutim, taj grad, sa 65.000 stanovnika severezapadno od francuske prestonice, prema >> Pročitaj celu vest na sajtu GdeInvestirati.com << visini ukupnog duga od 594 miliona evra treći je najzaduženiji u Francuskoj iza prvoplasiranog Pariza sa dugom od 3,7 milijardi i drugoplasiranog Marseja s dugom od 1,8 milijardi evra.

List Liberasion je još 2011, sprovodeći anketu o gradskih upravama, opisao Levaloa-Pere, na cijem čelu se već deset godina nalazi predstavnik konzervativne stranke Unije za narodni pokret Patrik Balkani, kao prilično rasipnički nastrojen.

"Njegovi stanovnici prilično bezbrižno žive, oni se ne odriču skupih đačkih eskurzija u inostranstvu, roditelji decu posle škole vode na sportske i kulturne aktivnosti, opština pravi skupe manifestacije, često se organizuju međuopštinska druženja za sve generacije, građanima je na raspolaganju i luksuzni akva centar sa solarijumom, spa i salama za kardio-trening, muzički konzervatorijum, mediateka od 2.000 kvadratnih metara i podzemnom bioskopskm salom", pisao je tada Liberasion.

Ovogodišnji dug ovog grada je pao za 18 odsto u odnosu na prošlu godinu, uprkos rastu od 223 odsto od 2000. godine.

Drugoplasirani najzaduženiji grad je Sen-Uen sa dugom po stanovniku od 3.492 evra, na trećem mestu je Obanj sa dugom od 3.474 evra, na četvrtom je Kan sa 3.468 evra, na petom Banjolet sa dugom od 3.279 evra po stanovniku.

Na šestom mestu najzaduženijih gradova Francuske je Agd, na jugu zemlje, s dugom od 3.100 evra po stanovniku, sedmi je So sa 2.883 evra, slede Sen-Mor-de-Fose sa 2.848 evra, Vilije-sur-la Mer sa 2.783 i Frežu sa 2.206 evra duga po stanovniku.

Nastavak na GdeInvestirati.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GdeInvestirati.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GdeInvestirati.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.