Ovce ispred Ajfelovog tornja!

Izvor: RTS, 27.Nov.2014, 17:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovce ispred Ajfelovog tornja!

Francuski stočari okupili su se ispred Ajfelove kule u Parizu i poveli svoje ovce, kako bi iskazali nezadovoljstvo zbog sve većeg broja napada vukova.

Francuski farmeri su doveli ovce koje su bezbrižno pasle travu u podnožju Ajfelove kule, dok su farmeri zahtevali efikasan plan sprečavanja daljih napada vukova, prenosi Tanjug.

"Danas farmeri, sutra nezaposleni", napisano je na transparentu koji je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nosio jedan od demonstranata obučen kao vuk.

Farmeri nisu jedini protestovali. Borci za zaštitu životinja, koji se zalažu za očuvanje vukova, takođe su se okupili ispod Ajfelove kule.

Očekuje se da će se demonstranti sastati sa ministarskom poljoprivrede Stefani Le Fol i da će sastaku prisustvovati i ovce.

Vukovi u Francuskoj gotovo su istrebljeni 1930-ih, ali su se iz Italije vratili u zemlju tokom 1990-ih. Sada su zaštićeni i ima ih oko 300. Francuski farmeri, međutim, nisu oduševljeni povlašćenim statusom ovih životinja.

"Nema ničeg prirodnog u tome da vas pojede vuk", poručuju farmeri.

Francuska vlada planira i da uveze grupu divljih medveda u planine na obodu francuskih Pirineja što je takođe izazvalo bes dela javnosti.

Prema najnovijim podacima ove godine je bilo 4.800 napada vukova, mahom na ovce, što je gotovo četiri puta više nego prošle godine.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.