Izvor: Nezavisne Novine, 25.Sep.2016, 08:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvorena glasačka mjesta u inostranstvu

BANJALUKA - Šef Predstavništva RS u Briselu Mario Đuragić potvrdio je da su jutros na vrijeme otvorena glasačka mjesta za izjašnjavanje građana na referendumu o Danu Republike u četiri grada - Briselu, Antverpenu, Roterdamu i Parizu.

Đuragić je dodao da će se provjera lica koja se mogu izjašnjavati vršiti na osnovu jedinstvenog matičnog broja.

"O sprovođenju referenduma građane smo informisali >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << posredstvom crkve, medija i na našem sajtu", rekao je Đuragić.

On je zaključio da Predstavništvo u Briselu referendum sprovodi u skladu sa instrukcijama Republičke komisije za sprovođenje referenduma.

Đuragić nije mogao precizirati koliki je broj građana koji se mogu izjasniti na ovim glasačkim mjestima.

U Republici Srpskoj danas se održava referendum na kojem će 1.219.399 građana Srpske sa pravom glasa imati priliku da odgovori na pitanje "Da li podržavate da se 9. januar obilježava i slavi kao Dan Republike Srpske?".

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

O Danu RS se izjašnjava i dijaspora: Otvorena glasačka mesta u Belgiji, Holandiji i Francuskoj i Rusiji

Izvor: Blic, 25.Sep.2016

Glasačka mesta za izjašnjavanje građana na referendumu o Danu Republike Srpske su jutros na vreme vreme otvorena u: Briselu, Antverpenu, Roterdamu, Parizu i Moskvi...Mario Đuragić, šef Predstavništva RS u Briselu je rekao da su o provođenju referenduma građane smo informisali posredstvom crkve,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.