Osumnjičeni muškarac za napad na vojnike u Francuskoj još u bolnici

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Avg.2017, 12:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osumnjičeni muškarac za napad na vojnike u Francuskoj još u bolnici

Muškarac osumnjičen za napad na vojnike u blizini Pariza ranjen je tokom hapšenja i još se nalazi u bolnici u Lilu, na severu Fracuske, saopštili su danas policijski izvori i dodali da još nije u stanju da bude saslušan, preneli su francuski mediji.

Amu Banletreš (36), alžirskog porekla, ranjen je iz vatrenog oružja tokom hapšenja na autoputu ka severu Francuske, nekoliko sati pošto je vozilom na periferiji >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Pariza u mestu Levaloa-Pere uleteo u grupu vojnika i povredio njih šestoricu.

"Još nije u stanju da bude saslušan", preneli su policijski izvori i dodali da osumnjičeni nije ranije poznat policiji i da mu se, pored ranijih sitnih prekršaja, nije nikada sudilo.

Antiteroristički odsek pariskog tužilaštva otvorio je istragu za "pokušaj ubistva ovlašćenih lica i moguće veze pokušaja napada s nekim terorističkim i kriminalnim udruživanjem".

Vojnike su u sredu posetili ministri odbrane i unutrašnjih poslova Florans Parli i Žerar Kolomb. Poruku podrške vojnicima uputio je i francuski predsednik Emanuel Makron, koji se od danas do kraja avgusta nalazi na godišnjem odmoru.

Levaloa-Pere se nalazi na periferiji Pariza i inače je miran deo francuskog glavnog grada u kojem su veoma retki incidenti.

Napad se dogodio četiri dana posle pokušaja napada na vojnike u blizini Ajfelove kule u Parizu.

Više od 7.000 vojnika angažovano je radi povećane bezbednosti na javnim mestima širom Francuskoj od uvođenja vanrednog stanja u toj zemlji.

U Francuskoj je od 2015. godine na snazi vanredno stanje posle nekoliko terorističkih napada u kojem je stradalo 239 osoba.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

OTKRIVEN IDENTITET Napadač iz Pariza je Alžirac, još uvek je u bolnici

Izvor: Blic, 10.Avg.2017

Osumnjičeni za napad na šestoricu francuskih vojnika u blizini Pariza je Alžirac Amu Banlatreš (36), koji legalno živi u Francuskoj, saopštio je danas neimenovani policijski izvor...Kako se navodi, Amu Benlatreš je francuskoj policiji od ranije poznat po sitnim krivičnim delima, ali nikada nije...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.