Optužen vlasnik stana u kojem su boravili teroristi u Parizu

Izvor: Blic, 25.Nov.2015, 01:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Optužen vlasnik stana u kojem su boravili teroristi u Parizu

Čovek u čijem stanu se nalazio idejni tvorac terorističkih napada u Parizu izvedenih 13. novembra, optužen je za krivično delo koje ima veze sa terorizmom, javio je AP.

Džavad Bendaud tvrdi da nije znao da su teroristi u njegovom stanu

Džavad Bendaud (29) je prva osoba koja je osumnjičena da je bila u direktnoj vezi sa napadačima.

Iz Tužilaštva su saopštili da je Bendaud optužen za kriminalno udruživanje i držanje zapaljivih ili eksplozivnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << materija koje se povezane sa terorističkim napadima.

On je zadržan, ali je uložio žalbu tražeći da bude oslobođen.

Bendaud je priznao ranije u televizijskom intervjuu da je na nekoliko dana pružio smeštaj dvojici ljudi iz Belgije u svom domu u pariskom predgrađu San-Deniju, ali da nije znao ko su oni, niti šta su planirali.

On je rekao televiziji BFM da nije znao da su oni teroristi i da je od njega zatraženo da učini uslugu, što je i učinio.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.