Oland otvorio obnovljeni muzej Pabla Pikasa

Izvor: Beta, 25.Okt.2014, 15:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oland otvorio obnovljeni muzej Pabla Pikasa

PARIZ, 25. oktobra 2014. (Beta-AFP) - Francuski predsednik Fransoa Oland otvorio je u subotu u Parizu renovirani muzej posvećen španskom umetniku Pablu Pikasu.

"Pikasov muzej je jedan od najlepših na svetu jer se u njemu nalaze dela nastala upornim radom najpoznatijeg umetnika 20. veka", rekao je Oland.

"Umetnici se suočavaju i s netolerancijom i glupošću koje mogu da unište njihova dela", ocenio je Oland >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << i dodao da je Pikaso voleo Francusku i premda nije imao francuski pasoš, on predstavlja ponos Francuske.

Otvaranjem muzeja obeležava se i godišnjica rodjenja Pikasa - 25. oktobar 1881. godine.

Potpuno renovirani Muzej će moći da primi dvostruko više posetilaca i ima 37 izložbenih sala, s više od 5.000 Pikasovih dela, medju kojima 297 slika i 368 skulptura.

Pikasov muzej se nalazi u zgradi baroknog stila iz 1659. godine u otmenoj pariskoj četvrti Mare.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Zavirite u svet Pabla Pikasa

Izvor: Vesti-online.com, 25.Okt.2014

Francuski predsednik Fransoa Oland otvorio je danas u Parizu renovirani muzej posvećen španskom umetniku Pablu Pikasu. ..Obnovljeni muzej Pabla Pikasa otvorio je francuski predsednik Fransoa Oland.. .."Pikasov muzej je jedan od najlepših na svetu jer se u njemu nalaze dela nastala upornim radom najpoznatijeg...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.