Izvor: Radio Slobodna Evropa, 20.Sep.2014, 07:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oland: Rezolucija UN o izraelsko-palestinskom konflikt

Francuski predsjednik Fransoa Oland izjavio je u petak u Parizu da će u Savjetu bezbjednosti UN uskoro biti predstavljen nacrt rezolucije o rješenju izraelsko-palestinskog konflikta.

"U nacrtu rezolucije, koji će biti predstavljen Savjetu bezbjednosti UN, jasno ćemo staviti do znanja šta očekujemo od mirovnog procesa i šta treba da predstavlja rješenje konflikta", rekao je Oland, koji je u petak primio palestinskog predsjednika Mahmuda Abasa.

"Već predugo imamo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << razgovore, pregovore, prekide razgovora, kao da se nikada neće postići rješenje koje se na kraju završilo novim izraelsko-palestinskim konfliktom", ocijenio je francuski predsjednik.

Oland je podsjetio da je pojas Gaze već tri puta uništen.

Radikalni palestinski pokret Hamas i Izrael su 26. avgusta postigli uz posredovanje Egipta dogovor o prekidu vatre. Tada je okončan pedesetodnevni sukob u kojem je poginulo 2.140 Palestinaca i 73 Izraelca.

Dvije strane uskoro treba da nastave posredne pregovore u Kairu o trajnom prekidu vatre. Ti razgovori će se odnositi na rješavanje spornih pitanja kao što je demilitarizacija Hamasa, koju traži Izrael.

Ujedinjene nacije, Izrael i Palestina postigli su u utorak dogovor o početku obnove pojasa Gaze. Dogovor podrazumijeva kontrolu UN kako bi se osiguralo da se građevinski materijal namijenjen za rekonstrukcije civilne infrastrukture ne koristi u vojne svrhe.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Uskoro rezolucija o izraelsko-palestinskom konflik

Izvor: Akter, 20.Sep.2014

Francuski predsednik Fransoa Oland izjavio je danas u Parizu da će u Savetu bezbednosti UN uskoro biti predstavljen nacrt rezolucije o rešenju izraelsko-palestinskog konflikta.."U nacrtu rezolucije, koji će biti predstavljen Savetu bezbednosti UN, jasno ćemo staviti do znanja šta očekujemo od mirovnog...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.