Oland: Povući teško naoružanje

Izvor: Nezavisne Novine, 02.Mar.2015, 20:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oland: Povući teško naoružanje

PARIZ - Francuski predsjednik Fransoa Oland ponovio je danas zahtjev za hitan prekid vatre i povlačenje teškog naoružanja sa istoka Ukrajine.

"Sporazum iz Minska je jedini način da se ponovo uspostavi mir. Stav je Francuske da sporazum iz Minska mora biti u potpunosti realizovan, s trenutnim dejstvom i da nijedan propust ne treba da bude tolerisan. Prekid vatre i povlačenje teškog naoružanja treba da budu poštovani", >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << rekao je Oland poslije sastanka sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom u Parizu.

Stoltenberg je rekao da izgleda da se primirje održava, iako je i dalje krhko.

On je ponovio pozive da se omogući potpun pristup posmatračima Organizacije za evropsku bezbjednost i saradnju (OEBS) u Ukrajini, prenela je agencija Rojters.

"Važno je da sve strane poštuju svoje obaveze i da proruske snage uz podršku Rusije ne koriste ovu pauzu u borbama za pripremu nove ofanzive", rekao je Stoltenberg, dodaje agencija AFP.

Francuski predsjednik je najavio da će večeras telefonom razgovarati sa liderima Rusije, Ukrajine i Njemačke o situaciji u Ukrajini.

Oland je ponovio svoje protivljenje širenju NATO koje uključuje nove zemlje, ali je iskoristio priliku da pozove druge zemlje da ispune svoje obaveze vezano za odbranu.

"Nadamo se da mnoge zemlje uzeti u obzir ne samo ono što mi radimo, već ono što one moraju da urade kao odgovor na različite pretnje", rekao je Oland,  navodi AFP.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Sporazum iz Minska - način za mir"

Izvor: B92, 02.Mar.2015

Francuski predsednik Fransoa Oland ponovio je zahtev za hitan prekid vatre i povlačenje teškog naoružanja sa istoka Ukrajine..."Sporazum iz Minska je jedini način da se ponovo uspostavi mir. Stav je Francuske da sporazum iz Minska mora biti u potpunosti realizovan, s trenutnim dejstvom i da nijedan...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.