Oland: Na napade ćemo odgovarati pjesmom

Izvor: Nezavisne Novine, 27.Nov.2015, 13:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oland: Na napade ćemo odgovarati pjesmom

PARIZ - Francuski predsjednik Fransoa Oland poručio je danas, na ceremoniji odavanja pošte za 130 ubijenih i oko 350 ranjenih u napadima izvedenim u Parizu 13. novembra, da će Francuzi na napade odgovarati tako što će više pjevati i odlaziti na koncerte i stadione.

Šef francuske države je, takođe, dao "svečano obećanje" da će uništiti Islamsku državu koja je organizovala napade, opisavši njene pripadnike kao "armiju fanatika".

Oland je, obraćajući >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << se okupljenima ispred Palate invalida, rekao da su oni koji su izveli niz pogubnih napada u Parizu djelovali u ime "bolesnih motiva i iznevjerivši svog Boga", prenio je AFP.

Uz čitanje imena 130 žrtava napada ispred Palate invalida, Francuska danas odaje poštu ubijenima u napadima izvedenim prije tačno dvije nedjelje, koji su Pariz zavili u crno i posejali strah u prestonici i šire.

Ubijeni su većinom bili u svojim 20-im i 30-im godinama, najmlađa nastradala osoba je imala 17 godina, a najstarija 68.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.